Dar atunci de ce suntem optimiști

Ei spun că speranța moare ultima. Un realist a adăugat înciudată: „… obosit după noi.” Cine are dreptate?

Studiul a arata ca creierul este foarte bun la procesarea veste bună și, în unele cazuri, eliminate în întregime rău. Dar, chiar dacă se pare ca un defect care împiedică oamenii să aibă o viziune mai realistă a lumii, această situație are beneficii semnificative pentru sanatatea noastra.

Participanții la experiment au raportat ca riscul de a face cancer este estimat la 30%. În cazul în care voluntar a crezut inițial că riscul este de 40%, atunci această informație este diminua evaluarea subiectivă a 31%.

Statisticile arată, de exemplu, că aproximativ 50% din cupluri au divortat, dar cei mai mulți oameni cred despre ei această probabilitate este mult mai mic. Iată un alt exemplu: în cazul în care speranța de viață medie din lume este de 67 de ani, oamenii se asteapta sa fie sanatosi si sa traiasca mai mult decât persoana medie.

Oamenii vedea statistici, dar nu cred că aceste cifre se referă la ele. In schimb, supraestimarea pozitivă și subestima probabilitatea de evenimente negative – cum ar fi divorțul, cancerul, accidente – aceasta nu se va întâmpla cu ei.

Dar atunci de ce suntem optimiști?

Potrivit lui Dr. Sharon asa ca creierul nostru funcționează în acest fel.

„Când optimiștii să ne imaginăm viitorul, există o activitate mult mai mare în zonele asociate cu emoțiile ca amigdala și regiunile care modulează răspunsurile emoționale”, explică ea. „Când oamenii imagina un mai multe evenimente pozitive, ei le prezintă mai în detaliu și mai vii. Un evenimente negative sunt neclare.”

Acest lucru conduce la întrebarea evidentă: Există vreun beneficiu din tendința noastră de optimism?

Alte studii au descoperit ca lipsa de optimism sunt un indicator fiabil al depresiei și anxietății. Oamenii din alte cuvinte, au evoluat, astfel încât ei văd lumea ca pe un loc mai însorit decât – adică instinctul de supraviețuire. Acest mod de gândire are sens cele mai multe ori în evoluția noastră, pentru că atunci majoritatea cauzelor noastre – nenorocirile boli infecțioase, dezastre naturale – au fost dincolo de controlul nostru.

Acum mai multe lucruri pe care le putem controla și anticipa, cel puțin într-o anumită măsură, consecințele acțiunilor lor. Pacat ca creierele noastre sunt construite în așa mod pasiv se așteaptă ca „lucrurile s-ar de la sine”, a declarat Christopher MEMS (Christopher Mims).

„Este dovedit faptul că oamenii care sunt optimiști sunt mai sănătoase, trăiesc mai mult și de a recupera mai repede de la boli, în principal, din cauza stresului redus si anxietate”, spune Sharon. „Noi știm că acest lucru este foarte bun pentru sanatatea ta, deoarece oamenii care cred că vor fi puternici și sănătoși, sunt mai susceptibile de a face de fapt lucruri pentru a ajunge la această etapă – să urmeze recomandările medicului său și așa mai departe. ”

Prea pozitiv Outlook poate duce la erori catastrofale în deciziile noastre – de exemplu, pentru a dilua controale medicale, nu pentru a pune de protecție solară sau pentru a găsi cont de economii, de a se retrage împrumuturi rapide sau de a miza lor de proprietate, ceea ce face o investiție proastă.

Dar, de asemenea, sper să ne protejeze și inspiră: ea continuă să avanseze, nu la marginea margine. Fără a optimismului, strămoșii noștri n-ar fi venit de departe și tot ce s-ar putea fi încă înghesuit în peșteră, dorul de lumină și căldură.

Tag-uri: amigdalamozaknadezhdaoptimizampsihologiya

1 KOMENTARAKOMENTIRAYVizh totul | Nou pe partea de sus | În primul rând pe partea de sus profil usturoi usturoi
Rating-ul: -14 153 02.10 2016 la 9:20 1
+ 0-0 Good News. Bea pastila devin optimiste.
 
Pentru a scrie un comentariu trebuie să vă înregistrați.
Vă rugăm să înregistrați la acest link!
Dacă sunteți deja înregistrat, click AICI!

MAI MULTE DIN: BIOLOGIE
ULTIMELE
Cele mai citite
Cele mai comentate Adăugat
Cum masculul fără un cromozom Y
06 noiembrie 2016 la 10: 001
Cum masculul fără un cromozom Y
De ce kartichest gol de șobolan nu se simte bolka01 noiembrie 2016 la 10: 00Da ucid, cercetătorii cu polimeri în formă de stea și nu … 15 octombrie 2016 la 11: 31Optimizmat este încorporat în modul în care funcționează … 17 septembrie 2016 la 12: 291Tasmaniyskite Devils evolueze pentru a rezista … 17 septembrie 2016 la ora 11: 15Sinite ochii sunt de fapt insuficiente kafyavi06 septembrie 2016 la 10: 301Kak se obțin hibrizi? 02 august 2016 la 09: 00Koy este strămoș misterios al vieții pe … o august 2016 la 13: flori 031Kak schimbat in 2016 12 sveta03 luna iulie: 0,010 animale recent disparute, care va rămâne doar … 03 iulie 2016 la 08 : 59Homoseksualnostta în svyat18 animale iunie 2016 la 12: 0011Koi sunt cele 10 creaturi cele mai interesante și neobișnuite … 24 mai 2016 la 10: 29Paleoekologiyata – reconstruirea antice … 17 mai 2016 la 15: 565 cele mai bune lui otrăvurilor mortale din planetata24 aprilie 2016 la 09: 40Az crea superkorali pentru a depăși … 15 aprilie 2016 la 08:59

O părere la “Dar atunci de ce suntem optimiști

Comentariile sunt închise.